Промоутърът Еди Хърн пусна в ход типичната си дипломатична усмивка и "замазващ" тон, за да опита да замете страхотна глупост на един от своите боксьори.

Шампионът в суперсредна категория Били Джо Соундърс (версия WBO) също написа нещо като извинение в социалните мрежи, след като шокира с видео пак там часове по-рано.

Соундърс е в Лас Вегас, където се готви за голям мач. Той ще се опита да отнеме поясите на най-добрия боксьор в света в момента - Канело Алварес, с когото трябваше да се бие на 2 май. Разбира се, към момента тази среща е със статут "отложена" като всяко голямо спортно събитие в следващите месеци, но се очаква да се случи най-късно през септември.

Точно от тренировъчния си лагер във Вегас боксьорът пусна видео, което бързо бе видяно от стотици хиляди в социалните мрежи. В него той разговаря с хора от щаба си, като е ясно, че обсъждат неща около коронавирус и това как при мерките за социална изолация трябва да си останеш у дома.

Сигурно някой е казал нещо по темата в стил "у дома с жена ти", защото Соундърс започва да нанася удари по една от боксовите крушите в залата и да нарежда: "Жената се появява, започва да изстрелва отрова точно в лицето ти...". След което удря по-ожесточено и добавя: "Ето така я довършваш, право в брадичката!".

Разбира се, отзивите бяха на скандализирани хора, които не можеха да повярват на видяното и чутото. Соундърс изтри видеото, а и той, и промоутърът Хърн се заеха да "оправят" нещата с извинения.

"Никога не съм толерирал домашното насилие и бих се изправил срещу всеки, който упражнява такова срещу жена", казва в своето разкаяние в Туитър шампионът. И добавя: "Извинения, ако някоя жена се е почувствала обидена".

Еди Хърн сложи глазурата в театъра от извинения и обяви, че "момчетата просто са разпускали от напрежението в тренировъчния лагер и някои фрази са напълно извадени от контекста".