Конър Бен трябваше да се бие с Крис Юбанк-младши в мач за 25 милиона паунда, но битката няма да се състои. Причина за това са двете положителни допинг проби на Бен, в които бе намерено забраненото вещество хломифен.

Боксьорът вярва, че положителните му тестове са в резултат на замърсяване и дори посочи причината за това. По време на подготовката си той твърди, че е ял между 30 и 34 яйца на седмица, а от неговия щаб са готови да използват изследване на WADA (Световната антидопингова агенция). Във въпросното проучване от 2020 година се посочва, че "кокошките и яйцата им имат наличие на хломифен, стане ли дума за допинг контрол".

Веществото може да бъде използвано от производителите, за да повиши снасянето на яйца от страна на кокошките, но това не е позволено във Великобритания, откъдето е Бен.

"Невинноста ми ще бъде доказана. Просто така трябва да се случи. Не съм взимал нищо. Никога. И никога не бих го направил. Стоя зад думите си", обяви боксьорът и добави, че не би рискувал най-голямата битка в живота си просто ей така, защото "не е идиот".

"Унищожителя", както е известен Бен, е непобеден на професионалния ринг с 21 победи в 21 мача.

От 2018 година насам той държи континенталната титла на WBA в полусредна категория.