Тервел и Кубрат Пулеви се прибраха от Танзания, където Тервел спечели поредната си победа на професионалния ринг, а брат му бе неотлъчно до него. Този път по-малкият брат се справи с Викапита Мероро от Намибия, за да грабне успех №16 и да продължи серията си без загуба на най-високо ниво.

“Малко по-хладно е в България от Танзания. Съдията допусна мачът да се превърне в махленски, а противникът ми се опита да ме завлече в негови води и да има преимущество. Ние в течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че противникът да се чувства некомфортно. Ударите по съперника ми започнаха да се натрупват и нормално беше прекратен двубоя. Едва ли пак ще имам такъв противник, който да ми нанася толкова много удари в тила. Това е една школовка и ще ми помогне да почерпя опит” върна се към победата си Тервел, който не изключи възможността да се бие отново в Африка и отчете, че Танзания може да е по-зле от България, но хората може би са по-щастливи и спокойни.

“Пътуването до Африка дойде в хубав и подходящ момент, но не ми е било самоцел да покорявам нови континенти и така нататък. Изживях трудно загубата на Кубрат, трудно се приема, защото мачът беше на високо ниво, но в тоя момент той не беше на очакваното ниво и поради тази причина беше неприятно. Но философски погледнато никога не знаем какво печелим, когато губим. Аз също се уча от неговите грешки, а и той си извади много изводи. Не е кой знае каква драма, каквато се получи в България, в чужбина хората бяха много по-позитивно настроени. Не е изключено отново да ме видите на галавечер с Кубрат, аз съм си в ритъм и влизам във форма. На 38 години нямам време да излизам от форма и в най-скоро време ще планираме нещо ново. В България би било много сложно да се организира галавечер заради всичките изисквания”, добави той.

Брат му Кубрат също говори за бъдещите си планове, в които като арена на следващата му битка фигурира САЩ.

“Най-рано юни или юли, вероятно в Лас Вегас. С удоволствие бих излязъл срещу Дилиън Уайт. Има имена, но аз казвам, когато има нещо конкретно и сигурно”, заяви Кобрата относно следващия си двубой.

“Като бокс брат ми можеше да се представи доста по-добре. Това не беше максимумът му, но важното е, че успя да вземе победата категорично”, анализира той представянето на Тервел, а след това  разказа още от преживяванията в Източна Африка.

“Там е доста различно от България, но пък интересно и доста екзотично място. Хората са много топли, отзивчиви, помагат. Искаха от нас да направим повече мачове, които да презентират страната им. Срещнах се с министрите на туризма и спорта, разменихме контакти, поканих ги у нас. Казах, че ще ги свържа с нашия спортен министър и с правителството. Въпреки че нямат такива големи имена в бокса, те използват всяко едно наше появяване, за да популяризират държавата”, обобщи Кубр