Британски медии продължават да търсят новини в думи на Кубрат Пулев и Дионте Уайлдър, от които явно се очаква да отстъпят местата си, за да има бой между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Пред сайта BoxingScene българският претендент, който трябва да е следващият съперник на Джошуа, е цитиран да каза:

"Имаме подписани договори, всичко е готово. Два месеца подготвяхме контрактите. Няма да чакам, това е моят момент, искам битка с Джошуа сега. Ще го бия, и то с нокаут.

Има си правила, не ме интересува кой с кого искал да се бие. Джошуа трябва да се бие с мен. Ако някой дойде при мен и ми представи предложение за нещо различно, може да го обмисля.

Но такова нещо засега няма и аз искам този мач."

На Острова веднага извадиха заглавия, че "Пулев е склонен да се оттегли от пътя на Ей Джей за мач с Фюри", което не е точна интерпретация на думите на Кубрат. Но... явно е, че не само Великобритания мечтае за обединителен мач между шампионите във всички версии, които в момента са Джошуа и Циганския крал.

Той пък трябва първо да победи пак Дионте Уайлдър, за да има такъв бой.

Според медиите в Англия и САЩ, има разговори Бронзовия бомбардировач да отстъпи право на Фюри първо да се бие с Ей Джей, а след това да се пристъпи към третия мач от битката им, независимо от изхода на обединителния бой. Но отново - това са интерпретации, а не реални изказвания или сигнали от щаба на Уайлдър.

Все пак е факт, че хората на Джошуа и Фюри вече преговарят, като чертаят стратегия за големия им сблъсък.

Независимо дали ще успеят да отместят препятствията "Пулев" и "Уайлдър", и да го организират още тази есен, или мачът на двамата британци ще почака до 2021 г., след като минат изпитанята им срещу българина и американеца.