Това ли е краят за Конър Макгрегър в ММА?

Ирландецът бе победен от стария враг Дъстин Порие в мега мача от UFC 264 в Лас Вегас, като това бе третият им сблъсък в леката категория. Конър спечели през 2014-а, но Порие бе изравнил победите през януари тази година. Сега отново той надделя, а Макгрегър бе изнесен със зловеща травма на глезена, който се огъна и счупи по време на първия рунд в боя.

Конър стартира агресивно със серия от опити за ритници, но Порие остана непоклатим. Той отвърна със серия мощни удари с ръце и лакти, с които притисна съперника до стената на клетката. Ирландецът отвърна с "гилотина", но Дъстин се измъкна.

След опит за ритник с левия крак, при стъпката назад за оттегляне, Конър изрева от болка, а кадрите бяха ужасяващи - левият му глезен се бе счупил. Той падна, а Порие го атакува да го довърши. Съдията спря мача и с технически нокаут победителят бе ясен.

Снимка: Getty Images

Според самия Порие, Конър е предизвикал фрактурата с един от ранните си шутове, но бруталното "скършване" на крака му е станало при последващ шут. Лекарите обясниха - фрактурата е на долната част на дългата тръбеста кост на левия крак (тибия), точно над глезена.

"Той говореше как ще ме убие, как ще платя с живота си - каза Порие след победата. - Така не се говори. Надявам се, че ще се прибере при семейството си. Съмнявам се, че ще се завърне от това, травмата е много тежка. Това е краят му."

Вероятно малко прибързано. Според коментари на специалисти в минутите след боя, лечението, пълното възстановяване и след това възрвъщането на физическа подготовка и кондиция след такова счупване могат да станат в рамките на 9-12 месеца. Конър ще навърши 33 години в сряда, което значи, че на 34 отново може да се бие, ако всичко мине по план.

Друг е въпросът, че той така или иначе намекваше за отказване преди третия бой с Порие...

Снимка: Getty Images