Американският ММА боец Дерик Люис призна, че е бил изненадан от съдийското решени, което му отсъди победа в мача срещу Благой Иванов в "Медисън Скуер Гардън".

Двамата направиха страхотен мач пред погледа на президента Доналд Тръмп, но в крайна сметка победата бе за Черния звяр, с което не бяха съгласни доста от специалистите в този спорт.

Все пак Люис успя да нанесе доста сериозни удари по Багата, но българинът не помръдна. Това впечатли ММА феновете по света, както и американският му протвиник.

"Това беше лудост и никога не съм се бил с друг боец като него, който може да поеме толкова много удари. Иванов пое някои от най-тежките ми удари, но не падна. Тогава реших да опитвам да го удрям в дупката, която има на гърдите.

Не исках да ми свършва въздуха и заради неговите движения и всичко останало не мисля, че можех да се справя по-добре. Исках да съм търпелив, защото знаехме, че той играе на контра. Той се опитваше да вкарва лявото кроше и аз внимавах за него.

Не, не мислех, че аз контролирам нещата, а той заради тези събаряния и опити за събмишън. Бях изненадан от решението на съдиите.

Разбира се, че бях притеснен от решението и започнах да мисля колко пъти ме свали на земята и колко удари ми вкара. Казах на моя треньор, че няма да е раздвоено решение, а победа за Иванов.

Чувствам се така, сякаш кариерата ми тепърва започва. Сега вече започнах да се храня правилно и тренирам по няколко пъти на ден. оят план е да направя 4 или 5 битки през 2020 година", заяви Дерик Люис.