Една от големите звезди на българския отбор Радослав Росенов спечели първия си мач от олимпийските квалификации по бокс в Бусто Арсицио (Италия).

Националът ни постигна убедителна победа в късната за деня сесия над Семьон Каманин (Естония) с 5:0 съдийски гласа в категория до 63.5 кг, с което се класира за следващия кръг от пресявките.

Росенов е шесткратен европейски шампион за младежи и трикратен носител на Купа "Странджа", а на 7 март (четвъртък) ще се изправи срещу Улу Базарбай (Казахстан).

По-рано във вторник Кристиян Николов, Аслъхан Мехмедова и Рами Киуан също донесоха положителни емоции за България също се класираха за следващия кръг в битката за спечелване на квоти за игрите в Париж.

В категория до 60 килограма при жените Мехмедова се поздрави с убедителна победа над босненката Тара Бохатю - 5:0. В ранната сесия днес тя ще се изправи срещу Челси Хейнен (Нидерландия).

Рами Киуан премина първия кръг при 71-килограмовите, като срази представителя на Мавриций Марвен Клер - също 5:0. В четвъртък българският национал ще срещне италианеца Салваторе Каваяро.

Кристиян Николов също започна по най-добрия начин участието си на олимпийската квалификация. В категория до 80 килограма боксьорът ни постигна победа с 4:1 съдийски гласа над представителя на Израел Даниел Илюшонок. В следващия си двубой той ще срещне Градус Краус (Нидерландия), като този мач е в петък.