България ще завърши без медал Световното първенство по бокс за мъже.

Днес страната ни имаше четири надежди за медал с четирима представители на четвъртфиналите, но за съжаление нито един от тях не успя да постигне победа.

Голямата ни надежда Радослав Росенов бе най-близо да стори това в категория до 60 килограма, като спокойно може да кажем, че дори заслужаваше победата доста повече от своя опонент.

Съдиите обаче решиха друго и Росенов загуби с 3:4 съдийски гласа от Мохамад Абу Джайех от Йордания.

Росенов напълно заслужено спечели първия рунд с 3:2 гласа, а въпреки равностойната втора част, съдиите присъдиха повече точки на боксьора от Йордания и с резултат от 19:19, двамата влязоха в решителния трети рунд.

Там българският представител показа сериозна активност и доста добри удари, но дори и няколкото силни крошета в последните секунди, които разклатиха опонента, не бяха достатъчни за съдиите на присъдят победа на Росенов.

Поражение в категория до 75 килограма претърпя и Рами Киуан, който очевидно бе измъчван от травма в ръката и не успя да противодейства на световния шампион Йоенлис Ернадес от Куба.

В категория до 57 килограма роденият в Куба, но състезаващ се за България Хавиер Ибанес отстъпи пред индиеца Мохамед Хусам.

Родният представител загуби с 3:4 съдийски гласа. Ибанес спечели с минимална разлика първия рунд, но загуби втория с две точки разлика. В последната част Ибанес опита с агресивен бокс да обърне нещата, но за съжаление отпадна във фазата на четвъртфиналите.

Загуба претърпя и представителят ни в категория до 48 килограма - Ергюнал Себахтин.

Той загуби с единодушно съдийско решение - 0:5 гласа, от грузинеца Сахил Алахвердови.