Артур Бетербиев записа 19-ия си нокаут в 19 професионални мача в бокса, като повали в осмия рунд Антъни Ярд в Лондон.

Роденият в Дагестан боец, който все повече затвърждава страшничка репутация на ринга, имаше този път сериозно изпитание и дори изглеждаше наранен в петия рунд - нещо, което досега не бяхме виждали в 18-те мача на Бетербиев.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА>>>

Той обаче запази титлите си във версии на WBO, WBC и IBF в категория лека тежка. Ярд не е най-дълго издържалият срещу него съперник, след като Маркъс Браун падна чак в деветия рунд, а украинецът Олександър Гвоздик се задържа някак прав до десетия.

Но за първи път Беретбиев изглеждаше разклатен срещу Ярд.

Въпреки това намери път към поредния нокаут.

"Няма лесни мачове, но титлите още са при мен", каза само 38-годишният Артур, който е доста противоречива фигура извън ринга.

Живее в Канада от години, но пътува често до родината и не крие личното си приятелство с Рамзан Кадиров, за когото открито казва, че има огромно влияние върху кариерата му.

Неприкрит поддръжник на руската инвазия в Украйна, Бетербиев сам е печелил световни и европейски титли за Русия като аматьор в бокса.

"Аз съм чеченец, кръвта ми е дагестанска, чеченска и руска", е едно от култовите изказвания на машината за нокаути.

Всички тези истории около миналото и личния живот на Артур бяха извадени - естествено - на показ от британските медии преди боя с Ярд в Лондон.