Битката за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да е без публика.

Такъв вариант не съществува, потвърди Еди Хърн, който отговаря за делата около световния шампион в тежката категория.

Британският мениджър ясно каза, че причината е финансова, като загубите от това да няма продажба на билети за такъв мач, ще мине 10 милиона долара.

"Преди пандемията боксът бе на върха, в абсолютно идеално състояние и набиращ скорост с големи мачове - каза Хърн. - Сега сме в ситуация на пълна несигурност.

Преди три месеца обсъждахме дестинации като Китай, Австралия, Саудитска Арабия за огромни събития и галавечери. Днес телефонът ми не е прегрял от обаждания... Естествено, хората си имат далеч по-големи проблеми.

Задават се обаче големи срещи и ние трябва да сме креативни около тяхната организация.

Мачът Джошуа - Пулев е от тези, които потенциално ще донесат над 10 милиона долара "от вход" (билети и всичко около живата публика в залата - ВИП места, кетъринг и реклама). Няма да хвърлим тези пари на боклука. Този мач ще се случи, но не и без публика.

На практика е невъзможно този бой да е във Великобритания, каквото бе нашето желание. Не виждам как в страната ще има събития с публика преди края на 2020 г.

Хърватия и Близкия изток до момента са две опции, но проучваме нещата за места като Австралия и Нова Зеландия - там ситуацията с вируса е доста добра.

Иска ми се Ей Джей да се бие през септември, но по-реалистично изглежда ноември. Локацията е основен проблем."