Британският боксьор в тежка категория Дилиън Уайт отправи тежки думи към американския си колега Анди Руис, който наскоро загуби световните титли от Антъни Джошуа.

Уайт вече три години е основен претендент за титлата в WBC, която се държи от Дионтей Уайлдър и двамата можеше да се бият, но "бронзовия бомбардировач" има дата за мач-реванш с Тайсън Фюри.

Уайт няма да получи такъв мач поне до началото на 2021-а, като Антъни Джошуа също е зает, тъй като му предстои битка с Кубрат Пулев.

Анди Руис бе на радара на Уайт за среща през тази година, но бившият шампион изненадващо написа в Инстаграм, че се насочва към друг опонент, защото британецът не искал "да се сдобива с проблем".

Дилиън Уайт отговори по интересен начин: "Не съм искал проблеми? Типична страхлива проява на фалшив мексиканец. Желе, което бяга от деня на разплата. Ти имаш само корем и никакво сърце. Аз съм по-голям мексиканец от теб".

Промоутърът на Уайт Еди Хърн иска да изготви програмата му за тази година преди евентуалния мач с Уайлдър за титлата. Сега възможен опонент е Александър Поветкин.