Дилиън Уайт успя да вземе сладък реванш от Александър Поветкин в един от най-чаканите боксови мачове в последните месеци.

Британецът, който загуби от Поветкин преди седем месеца, стигна до победата благодарение на отлично ляво кроше в четвъртия рунд.

Този удар повали опитния и доста корав Поветкин, като също така го разклати и обърка, а това принуди реферът да прекрати срещата. Преди решителното ляво кроше британецът разклати своя противник с два отлично пласирани удара с дясната ръка.

Макар веднага да опита да се изправи, реферът се намеси и прекрати мача. От щаба на руснака определиха решението като дискусионно, защото Поветкин със сигурност се изправяше ,но пък едва ли щеше да е особено адекватен в последвалите секунди и може би отново щеше да се озове на земята.

Всъщност поведението на Поветкин бе странно през всичките четири рунда.

41-годишният руснак, известен като един от най-умните бойци на ринга, този път бе далеч от познатото ниво, като лесно допускаше удари, а почти не успя да нанесе такъв от своя страна.

Загубата за него бе трета в дългата му кариера, преминала през 40 мача. До този момент той бе отстъпвал само на Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Дилиън Уайт пък вече е с актив от 28 победи и две загуби, като освен поражението от Поветкин през август, британецът също е губил от Антъни Джошуа.