Тайсън Фюри предпочита да се изправи отново срещу Дионте Уайлдър в трета част от битката им, пред варианта да излезе срещу Антъни Джошуа през лятото.

Това разкриха от щаба на новия шампион във версия WBC, който в неделя спечели безапелационно пояса с победа над Уайлдър в Лас Вегас.

Американецът, който бе шокиран от загубата, на 99.9 процента ще активира клаузата си за реванш. Той може да се случи веднага, ако Фюри приеме. Допустимо е и да има по един мач на двамата преди Епизод III от трилогията, но е по-вероятно те да се разберат за битката в следващите шест месеца.

Ако Уайлдър поиска нов мач, Фюри ще приеме това предложение, а не офертата от Еди Хърн и Джошуа за обединителен бой в Лондон през юни.

Такава вече има, което на практика би зачеркнало шансовете на Кубрат Пулев да се бие за титлата с Джошуа - мач, който се очаква да бъде на 20 юни, точно в британската столица.

"Ние сме най-добрите двама боксьори в тежката категория  - каза в понеделник пред британското радио Talksport Фюри, визирайки себе си и Уайлдър. - Шоуто трябва да продължи. Бих излязъл отново срещу него, защото той заслужава това. Голям шампион е, показа го и в двата ни мача."

Все пак в бокса говорят най-вече парите, а мач между Ей Джей и Фюри ще е вероятно най-касовият в последните години, надминавайки Фюри - Уайлдър II. И ще обедини за първи път от десетилетия поясите на всички версии в ръцете на един шампион.

Или поне... почти всички. Защото ако откаже защита на титлата си срещу Пулев, Джошуа овакантява пояса в IBF, който отива на оспорване в битка между Кубрат и следващия в ранглистата на тази версия - Адам Ковнацки (Полша).

Новина за решението на Уайлдър и, съответно, за реакцията от Фюри, ще има още тази седмица. Както и - по ефекта на доминото - договор или не между щабовете на Джошуа и Пулев за мача им през юни.

В американски медии вече върви версията за Епизод III от сблъсъка на Дионте и Тайсън, който да е още по-голямо зрелище - например на стадион на отбор от Националната футболна лига. Пише се дори за конкретни варианти, като изумителния "MetLife Stadium" в Ню Йорк, който побира 82 хиляди.

Но има и версия, че близки до Уайлдър са го посъветвали да си вземе година почивка извън спорта, за да "презареди батериите" и да се върне готов за нова атака на титли и победи.