Мач за обединение на всичките титли в тежката категория на бокса на този етап няма да има.

Това стана ясно, след като официално бе подписан договорът за мач между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт.

Сблъсъкът ще се проведе на "Уембли" през април, а залогът в него ще е поясът на Световния боксов съвет WBC, който Фюри успя да защити в третата си битка срещу Дионтей Уайлдър.

До послед имаше спекулации, че Антъни Джошуа ще се отдръпне временно, за да даде шанс на Фюри да се бие срещу Олександър Усик в мач, който да излъчи абсолютния шампион в тежката категория на бокса.

Очевидно този мач ще трябва да почака, защото Джошуа ще се възползва от правото си на реванш срещу Усик, а през това време Фюри трябва да срещне основният претендент за пояса си, който е именно Дилиън Уайт.

Роденият в Ямайка британец си заслужи правото на този мач през миналия март, когато победи с технически нокаут руснака Александър Поветкин в мача реванш помежду им.

През последните 7-8 години Уайт неизменно е част от елита на бокса, но до този момент никога не е получавал своя шанс да се бие за световна титла.

В кариерата си той има 30 мача и 28 победи. Единствените му поражения са срещу Антъни Джошуа през 2015-а и от Александър Поветкин през 2020-а.

Предварителните очакванията са, че непобеденият до този момент Тайсън Фюри не би трябвало да има проблеми в сблъсъка, победителят от който по всяка вероятност ще участва в мегасблъсък срещу победителя от реванша между Джошуа и Усик.