Майк Тайсън е убеден, че трилогията с Ивендър Холифийлд ще се осъществи и двамата ще се изправят един срещу друг. Железния разкри и датата, която бе потвърдена днес от ESPN като най-вероятна за демонстративния боксов мач, който се счита за класика.

54-годишният ветеран вече осъществи завръщането си на ринга с двубой срещу Рой Джоунс Джуниър в края на миналата година, а сега на дневен ред е нова битка с Холифийлд, която да бъде продължение на легендарните им дуели от 90-те години.

Тогава Ивендър спечели първия мач, а вторият завърши с дисквалификация на Тайсън, след като Майк отхапа необяснимо парченце от ухото на съперника. И до днес това остава един от най-паметните и луди моменти в бокса.

Само преди дни от лагера на Холифийлд заявиха, че Тайсън е отказал оферта за $25 милиона, колкото трябва да вземе и Ивендър. И е на път да пропадне срещата, от която се вълнува целият спортен свят.

Сега обаче Железния Майк опроверга това и дори даде точна дата за шоуто по време на включване на живо в Instagram. 

“Това ще се случи в съвсем близко бъдеще. Аз срещу Холифийлд. Трябва само да се изясним относно някои малки разлики и да сложим подписите. Исках всички да знаят, че мач ще има. Той е скромен човек. И двамата сме деца на Бог, но аз ще победя на 29 май”, каза Тайсън.

Ивендър вече ще има 58 навършени години, когато стане време за битката с Тайсън в края на май.

Куриозно, шоуто - най-вероятно в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк или в Лас Вегас, ще е часове след финала в Шампионската лига по футбол в Истанбул. Той е също на 29 май, но във вечерен за Европа час.

Докато боксовият мач се очаква да е в праймтайм в Щатите и в ранните часове след полунощ на нашия континент.