Световната антидопингова агенция (WADA) обяви официално, че нейни представители заминават за Саудитска Арабия преди боя между Антъни Джошу и Анди Руис.

Реваншът в тежката категория на бокса е в събота вечер, а очакванията са това да е украшението на годината в този спорт.

Допинг ченгетата следят двамата от три месеца, като последните тестове са правени около 1 септември, съобщиха от WADA. Тези в Дириа, където ще е мачът, са предварително уточнени с двата щаба.

Боксът не е от спортовете, в които проблемът със забранени стимуланти бе чак толкова сериозен, поне до преди 3-4 години.

Днес обаче го има - няколко топ състезатели бяха спрени от конкретни мачове, а шампионът в тежка категория Тайсън Фюри бе лишен от титлите му и наказан да не боксира 2 години.

Друг шумно разгласен случай бе този с мексиканската звезда Канело Алварес, наказан за 6 месеца през април миналата година, но без да губи поясите си.

Още преди първия мач на Джошуа и Руис, от щаба на претендента тогава тръбяха, че шампионът Джошуа използва стимуланти, които са в списъка със забранени вещества. Ей Джей винаги е отричал такива обвинения.

В дните преди реванша отново се появиха писания по темата в мексиканските медии, които очевидно са част от психоатаките за големия бой.