Тайсън Фюри взе шампионската титла в тежка категория на WBC, но по-малко от месец след победата над Дионтей Уайлдър в Лас Вегас, тъмните облаци се върнаха над Циганския крал. И по-точно тъмното му допинг минало.

През 2015 Тайсън и братовчед му Хюи дават положителни проби, в които фигурират завишени нива на нандролон. Тогава двамата се оправдаха с консумацията на инжектирано месо от диво прасе.

Близо пет години по-късно този случай отново е актуален, благодарение на британското издание Daily Mail и фермер на име Мартин Кеърфут.

Фермерът разкрива, че от семейство Фюри са му предложили 25 000 паунда, за да потвърди, че той ги е снабдил с въпросното месо.

Той добавя, че е предоставил фалшиви доказателсва на антидопинговата агенция на Великобритания поради простата причина, че... никога нито е улавял такива животни, нито е разполагал с такова месо. 

Като капак на всичко от боксовата фамилия така и не платили на Кеърфут сумата, която му е била обещана.

"Когато нещата станаха сериозни, те ми предложиха пари преди делото, както и след него, за да излъжа, че аз съм ги снабидл с месото. Включих се в цялото нещо, защото помоему смятах, че им помагам", разказва фермерът.

Неприятностите за Фюри изглежда тепърва предстоят, защото от антидопинговата агенция ще трябва да разгледат случая отново, след като преди това той е бил приключен заради невярна информация. Може да се стигне дори до отнемане на световната му титла и дълго наказание.

Промоутърът на Фюри Франк Уорън, който по онова време все още не е работел за него, категорично опроверга всички актуални твърдения.