Двама шампиони повеждат борците ни на европейското в Каспийск, Русия, което от 30 април до 6 май.

Титлата си ще брани натурализираният у нас египтянин Тарек Абделслам, който ще излезе в по-горната категория до 82 кг.

В състава на класиците са още Николай Байряков (97 кг), пети от олимпиадата Рио 2016, както и Николай Вичев, поднесъл приятната изненада на турнира "Никола Петров" през март, на който повали класни съперници и стана първи в категория до 63 кг. Призовата тройка ще гони и Даниел Александров (82), бронзов медалист от Евро 2016.

Отборът ще бъде воден от старши треньора Армен Назарян и помощника му Бисер Геориев. Тимът заминава днес с автобус до Истанбул, а оттам със самолет до Грозни.

При жените Биляна Дудова (57 кг) ще брани титлата си от последния шампионат в Нови Сад. На тепиха на голямо първенство се завръща Евелина Николова, която дълго време лекува травма. Носителката на три медала от големи първенства ще излезе в категория до 55 кг. В състава е и двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин (62), както и Мими Христова (59), носителка на три медала от европейски първенства.

Отборът, воден от старши треньора Петър Касабов и помощника му Стоян Петков, потегля в неделя, 29 април, с автобус до Истанбул, а оттам ще пътува със самолет до Грозни.

Националите в свободния стил, начело с треньорите Серафим Бързаков и Андон Шейтанов, вече са в Русия, където са на лагер в Хасавюрт. В състава са световният и европейски вицешампион Владимир Дубов, който този сезон за трети път спечели златния пояс "Дан Колов", както и натурализираният у нас чеченец Али Умарпашаев.

На шампионата ще има и двама български съдии - Мирослав Гочев и Милен Марков.