Майк Тайсън е получил две оферти за завръщане на боксовия ринг и една за клетката на ММА, твърди американският канал Fox Sports. Според медията, предложението за бой в смесените бойни изкуства е отхвърлено почти веднага от Тайсън и щаба му.

Според непотвърдена информация то е било за две шоу срещи с бразилеца Вандерлей Силва, като условията са били: бой с голи ръце на ринга плюс схватка в клетката на ММА. Говори се за сума от 18 милиона долара, която двамата е трябвало да разделят за двата демонстративни сблъсъка. Тайсън е отказал без да се замисли, тъй като няма намерение да се хвърля в нещо, което никога не е умеел.

Той се готви изключително здраво в боксов салон, с треньори единствено и само по бокс, като навлиза във все по-добра форма. Идеята му е за 3 или 4 демонстративни изяви в следващите 12-18 месеца, с които да набере средства за благотворителност и да докаже, че още го бива.

Другите две оферти идват от хора бокса, като далеч не са толкова ексцентрични. Едната е по идея на Шанън Бригс и включва три мача на Майк, като единият съперник ще е именно Бригс. Общата стойност - според притеснително неуравновесения Шанън, е гарантирани 36 милиона долара. Около нея има доста голяма неяснота, а и репутацията на самият "организатор" я прави малко съмнителна.

Другото предложение продължава да е в сила още от 1 юни и вероятно е най-близо до това, което Тайсън иска да направи като завръщане. То е за мач в 6 рунда срещу боксьора от Калифорния Джо Кусумано, който все още се води действащ и активен спортист.

Майк е на 53 години (ще навърши 54 в края на месеца), но въпреки това го изкушава да се пробва срещу такъв противник, не от най-високото ниво на тежката категория.

Това предложение е официално, финансовото му изражение е за чисти 1 милион долара за Тайсън, и го направи агенцията Classic Entertainment and Sports (CES).