Адвокатката Глория Олред, която защитава репортерката Джени Суши в случая с целувката с Кубрат Пулев, няма намерение да подава граждански иск.

Кобрата бе наказан след вчерашното изслушване пред Атлетическата комисия на Калифорния.

Боксовият му лиценз му бе отнет за период от 6 месеца, с начална дата 23 март. Той ще плати и глоба от 2500 долара, а до 22 юли трябва да завърши курс срещу сексуално посегателство.

Джени Суши се оплака, че е била жертва на кибертормоз от фенове на Кубрат, както и от приятелката му Андреа.

"Имам снимки от чатове, обижда ме на български. Когато те тормозят в интернет, се чувстваш сам, страхуваш се.

Бях уплашена, много уплашена, кибертормозът е сериозно нещо, заради това се самоубиват тийнейджъри".

В седмиците преди изслушването, се очакваше, че Джени Суши и адвокатката й ще поискат и сериозна парична компенсация, но това не се случи, поне сега. Глория Олред сподели:

"Към този момент нямаме такъв план. Това, че искаме пари са лъжливи истории, не сме подали криминално оплакване в прокуратурата.

Това, което Джени направи, е много важно не само за нея, но и за останалите жени, особено репортерките.

Той вече знае, че ако направи нещо подобно, ще загуби лиценза си завинаги. Всичко това е благодарение на видеото, ако го нямаше, никой не би повярвал.

Оправданието на българина е безумно. Твърди, че е бил ударен по време на мача. Да разбирам, че всеки боксьор ще може да целува репортерките по устата, след като е получил удар в главата.

Това е сериозно, сексуален тормоз е. Опитаха се да я унижат с клипче, което е от съвсем друг момент в живота й (бел. ред. става въпрос за видеото, на което Суши танцува с кута на приятел на Кубрат). Какво се е случило след целувката е без значение. Това е престъпление, сексуален тормоз е".