Антъни Джошуа проговори за предстоящия мач срещу Кубрат Пулев, който бе отложен от оригиналната дата 20 юни и изглежда ще бъде насрочен за есента.

Британският шампион коментира възможностите Кобрата да се отдръпне от боя и да отвори път за сблъсък между Джошуа и Тайсън Фюри, който сякаш очакват всички в света на бокса.

"Ако трябва да съм честен, аз на мястото на Пулев също не бих се оттеглил - каза Ей Джей в интервю за канала IFL TV. - Човекът си заслужи шанса. Той може да направи каквото поиска в тази ситуация, аз имам задължението да се бия с него.

Решението му може да е да направим нашия мач, а след това при моя победа аз да се целя в бой с Фюри, или да се отдръпне и да гледа как ние правим най-големия британски сблъсък в историята.

И защо да го прави Пулев? Аз на негово място бих си използвал шанса..."

Джошуа говори за възможностите той да откаже мач с Кубрат и сякаш категорично отхвърля такъв сценарий в интервюто.

"Има пет шампионски пояса - IBO, IBF, WBA, WBO, които са в мен, както и WBC, който се държи от Фюри. Всеки от тях има отделно ръководство, хора, които организират програма и битки за титлите. Преговорите не са лесни.

Ако аз се откажа да се бия с Пулев, знаете ли кой идва наред след него за мач за защита? Чарлс Мартин - това е човекът, от когото аз спечелих пояса в IBF за първи път! И Кубрат ще трябва да се бие с него...

Не, не - забравете.

Като шампион аз имам своите задължения и ангажименти. Пулев е претендент номер едно, той заслужи да е на ринга срещу мен. Вече веднъж имахме такъв шанс, но не се случи (заради контузия на българина преди три години - б.р.). Сега ще го направим, а после ще мисля за Фюри и други мачове."