Антъни Джошуа ще загуби не по-малко от 15 милиона долара при евентуален сценарий, при който пристъпи директно към мач с Тайсън Фюри при закрити врати.

А такъв става вероятен от поредното интервю на неговия промоутър Еди Хърн пред talksport във Великобритания. Мениджърът разисква вариантите, които могат да се разиграят за рестартиране на боксовите събития при ситуацията с пандемията от Covid-19.

Хърн е на мнение, че е възможно "лятно боксово шоу" с поне 8 галавечери в рамките на 6 седмици, като всички те са в изолирани зали.

"Това е амбициозен, но постижим план - каза агентът. - И ще осигурим на хората зрелище, докато седят по домовете си."

Но в тази програма не са включени топ звездите. Мач на Джошуа няма как да влезе в този сценарий, призна Хърн. Неговата следваща битка ще е отделна и ще се търси максимална световна аудитория.

Ей Джей би загубил около 7 милиона долара, ако откаже да се боксира срещу Пулев, както хронологично трябва да го направи. Засега мачът е с дата 25 юли в Лондон, като това е прогноза, а не окончателно фиксиран ден.

Тези пари британският шампион би прежалил, ако цената е да се бие директно с Тайсън Фюри.

"Страхувам се, че той ще се откаже и няма да се срещнем - призна Джошуа за Фюри. Циганския крал намекна за планове да не продължава в професионалния бокс след 2020-а, а да отделя повече време на семейството си. - Иска бой с Тайсън, както и цяла Великобритания. Вероятно - и всеки боксов фен по света."

Още 8 милиона долара вероятно ще са загубите само за Ей Джей, ако такъв двубоя се организира без публика. Вероятно няма да са малки приходите от платено излъчване, разбира се.

Хърн призна, че е възможно във Великобритания да не бъде позволено провеждането на боксови мачове чак до септември, а такива пред публика - до идното лято.

В такъв случай, при задвижване на сценарий с бой Джошуа - Фюри, ще се търси локация извън Обединеното кралство.