Позицията на Антъни Джошуа за предстоящата му първа защита на световната титла в тежката категория, остава непреклонна. Шампионът ще се бие с Кубрат Пулев само при неговите условия, а ключови сред тях са мястото и времето.

Еди Хърн, импресарио на Джошуа, разкри за среща с боксьора в сряда вечерта, на която е имало и обсъждане на стратегията при предстоящия пореден етап от преговорите с хората около Пулев за боя.

"Антъни бе пределно ясен - разкри Хърн пред радио Talksport в Англия. - Той не желае мач извън Великобритания. Имаме страхотни оферти от Саудитска Арабия, Лас Вегас и Турция, но Ей Джей е решил.

Каза ми го в прав текст: "Боксирах навсякъде, в Близкия Изток, в Америка... Сега искам Лондон и само Лондон."

Затова и сме в преговори с Тотнъм, Джошуа е изумен от техния стадион и възможностите, които дава той. Мач с Пулев ще има, като нашето условие е да е там в началото на юни, след края на футболния сезон."

Агентът каза още, че преговорите са на финалната права и нарече срещата за световна титла на британеца с българина "много близко до уговорена".

Остават само подписите на договорите, въпреки че вероятно хората около Пулев имат други идеи за арена на битката.

Самият Кубрат преди седмици сподели публикация с афиш за мача, който го анонсираше в Истанбул през май. Доста различно от това, на което настоява Джошуа.

Срокът за завършване на преговорите е до 14 февруари, но според Sky sports, обявяване на мача ще има най-късно в понеделник, 10 февруари.