Мачът Антъни Джошуа - Тайсън Фюри е това, което всеки фен на бокса чака и иска да види. Евентуалната среща на двамата британци, които държат всички титли в тежката категория, се превръща в тема номер едно.

В този хор се включи вече и Боб Аръм, легендарният промоутър, който движи интересите на Фюри, но работи и с Кубрат Пулев.

Американецът призна, че е променил мнението си за това как влиза в спорта Близкият изток.

Само преди 3-4 месеца Аръм твърдеше, че намесата на страни като Саудитска Арабия "ще убие бокса", а сега коментира, че вариант с бой между двамата британци там никак не изглежда лош.

Повод за изявленията на "стария вълк" в бизнеса станаха думите на Франк Смит, изпълнителен директор на агенцията Matchroom Boxing, която представлява Джошуа.

"Това е бой, който генерира небивал международен интерес - призна той. - Искрено се надяваме такъв мач, когато се случи, да е във Великобритания. Но това е идеалистично.

Реалистично, има много по-изгодни предложения и варианти. Говорим за мач, който ще донесе приходи над 200 милиона долара. Вероятно дори два пъти повече от това.

Мога да ви кажа, че интерес вече има, а една от страните с такъв - Саудитска Арабия, е готова да вземе мача Джошуа - Фюри още днес."

Аръм се съгласи, че страни като Макао, Саудитска Арабия или Катар са варианти. Неговото мнение преди бе, че бой от такъв калибър трябва да е само в Англия или САЩ.

"И ние получаваме оферти постоянно - каза ветеранът Боб. - Както и при колегите от Matchroom Boxing вероятно, те са от целия свят. Китай и Близкият изток са реални опции. Всеки иска да види този бой, бъдете сигурни в това!

И ние, и британците, искаме този мач да се случи. Кога и къде - възможностите са пред нас."

За да стигнем до такъв сблъсък обаче, Фюри трябва да се бие за трети път с Дионте Уайлдър, а Джошуа да защити титлите си срещу Кубрат Пулев.

Не изглежда вероятно да видим двамата британци един срещу друг на ринга преди идното лято.