Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са готови да овакантят световните титли в тежката категория на бокса, за да стане възможен мачът между тях по възможно най-бързия начин. Еди Хърн, промоутърът на Ей Джей, призна за такава възможност в интервю през BBC.

"Имаме такъв бой като перспектива, просто институциите и асоциациите трябва да разберат - каза Хърн. - Това просто ще е най-големият мач в бокса и е нужно да го направим

Той ще е по-важен от всички пояси и версии. Хората го искат, ние го искаме, спортът има нужда от него.

Да захвърлим цялата политика. И Антъни, и Фюри, са готови да се откажат от титлите си, ако това е цената за тази среща."

Джошуа държи титлите в IBF, WBA и WBO, а Циганския крал е шампион на WBC. Ако се следват боксовите правила и процедури, двамата може и да не се срещнат скоро.

Например WBO си настоява Олександър Усик да е следващият съперник на Ей Джей като претендент №1 в тази версия.

Дионте Уайлдър пък води битки чрез адвокатите си за трети мач срещу Фюри, но там има основания да се смята, че срокът е изпуснат и тази пречка е преодолима.

"Единственото, което може да спре този мач, е нечие его или политиката - обясни импресариото Франк Уорън, който пък е в щаба на Фюри. - И ние, и те, искаме едно и също - Джошуа срещу Тайсън. Но в бокса никога нищо не е просто."

Разбираемо е, че всички около двамата британски шампиони искат обединителния сблъсък. Говори се за договор за два мача Джошуа - Фюри, като се очаква те да донесат около 200 милиона долара печалба на звездите и немалките щабове около тях.