Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се изправят един срещу друг на 12 декември, признаха екипите на двамата пред "BoxingScene".

Сблъсъкът ще се състои в лондонската "О2 Арена", като на този етап няма никаква яснота дали ще бъдат допуснати зрители по трибуните.

Първоначално двамата трябваше да се бият на 20 юни, а арена на сблъсъка им да бъде стадиона на футболния Тотнъм. Пандемията от коронавирус обаче отложи и това спортно събитие, а двамата дълго време не успяваха да се разберат за нова дата.

Причината бе в екипа на Джошуа, който умишлено бавеше нещата, за да може да намери дата, на която ще има зрители по трибуните и съответно доста повече приходи.

В крайна сметка обаче Еди Хърн се е примирил със ситуацията и битката за световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO вече е насрочен.

"Да, 12 декември в "О2 Арена", това е планът за Джошуа. Според мен тогава властите ще отворят залите и стадионите поне на 25%, а надеждите са, че може да стане и на 50%", сподели Еди Хърн.

Новината потвърдиха и от агенция "Топ Ранк", кояот представлява интересите на Кубрат.

"Щастливи сме, че официално има дата и място за боя. Има подробности около боя, но те са дребни и ще бъдат изчистени в следващите дни".

Според медиите на Острова, двете страни трябва да предоговорят и финансовата част, защото зрителите на 12 декември със сигурност ще са много по-малко от 70-те хиляди, които се очакваха през юни на "Тотнъм Стейдиъм". Според Хърн, приходите на Джошуа от мач без публика ще са с 8-цифрена сума по-малки.