Антъни Джошуа и щабът му обмислят дипломатичен ход, който да укроти бурята от негодувания около избора на Саудитска Арабия като място за реванша срещу Анди Руис за титлите в тежката категория на бокса.

Световни медии, както и хората около шампиона Руис, критикуваха локацията, припомняйки проблемите около страната с правата на човека и в международната дипломация.

Но Еди Хърн, лисицата около Джошуа, изглежда е измислил противоотрова и на това.

Вероятно в списъка с подгряващи мачове преди големия бой във вечерта на 7 декември, ще бъде включен и женски сблъсък. Това, според щаба на Ей Джей, би гарантирало, че никой в Риад няма проблем с правата на жените и различното отношение към този пол.

"Това ще е спектакъл, невероятна спортна вечер - обяви самият Джошуа. - Вече консултирахме с организаторите и домакините такава възможност."

Хърн добави: "Този мач между две от водещите боксьорки в света, ще е абсолютен пробив в историята - именно заради мястото, на което ще се проведе. Чуваме доста критики за избора на Саудитска Арабия, но това би доказало, че те са напълно неоснователни. Страната се отваря към света и опитва да покаже на всички, че се променя. Спортът е чудесна платформа за това."

Организаторите призоваха и мъже, и жени, да дойдат на 16-хилядния стадион, който ще бъде подготвен специално за мача. Джошуа също потвърди - няма проблем жени да бъдат сред зрителите.

Въпреки това, британските медии продължават да пишат, че това ще е абсолютно забранено и те ще бъдат спирани на входовете, независимо дали имат билети или не.