Мачът между Антъни Джошуа и Деонте Уайлдър продължава да е тема номер едно в света на бокса, като поне вече има яснота около датата.

Боят трябва да е на 13 април догодина, потвърди Еди Хърн, агент на британския шампион в тежка категория.

Същевременно от щаба на американския терминатор потвърдиха, че нова, подобрена оферта за мача е пристигнала от Англия. Предложението е с нови условия за разпределението на парите, което е основен спорен момент при преговорите.

Първата оферта на щаба на Джошуа бе с дялове 80:20 в полза на британеца от награден фонд, телевизионни пари и спонсори. Уайлдър категорично я отхвърли.

Очаква се парите от боя да стигнат 100 милиона долара (без тези от платените телевизионни абонаменти), като американецът иска 50 процента. Новата оферта, върху която мисли Уайлдър, отново не е в тези параметри. Вероятно съотношението, което предлага Джошуа, този път е около 70:30.

Експертите в мениджмънта на бокса са наясно защо офертите към момента са далеч от исканото от Уайлдър. Преди неговия бой с Тайсън Фюри на 1 декември, статутът на американеца още не е като на единствен и безспорен конкурент на Джошуа. Ако загуби от Фюри, Деонте няма как да бъде в позиция да иска половината от парите, които може да генерира негов мач с Антъни.