Антъни Джошуа и Дионте Уайлдър водят афиша на боксова галавечер - коледен подарък за феновете на този спорт по света. Такова струпване на суперзвезди в едно и също събитие не се помни в този спорт.

За съжаление двамата асове в тежката категория няма да се бият един срещу друг на ринга, но мачовете им ще са част от програмата на зрелището, което ще е на 23 декември в Рияд, Саудитска Арабия.

Допълнителната интрига е, че ако Ей Джей и Бронзовия бомбардировач спечелят тези срещи, ще се изправят един срещу друг през 2024-а.

Джошуа ще боксира срещу Ото Валин, който има в кариерата си и мач срещу Тайсън Фюри. А Уайлдър ще срещне между въжетата Джоузеф Паркър, също много популярно име в категорията.

Галата в Саудитска Арабия трябваше да бъде с основен бой Фюри - Олександър Усик, но той остава за догодина. Това е най-чаканият мач в бокса в момента.

Но извън появата на суперзвезди като Джошуа и Уайлдър, шоуто в нощта преди Коледа ще включва още:

- Шампионът Дмитри Бивол, който ще защитава пояса си в полутежка категория срещу Линдън Артър

- Шампионът Джай Опетая ще брани титлата си в средната категория срещу Елис Зоро

- В тежка категория ще се бият Даниел Дюбоа и Джарел Милър.

Такава боксова лудост със звезди и шампиони в няколко версии и категории, не се помни.

Обикновено галавечерите са организирани в друг формат - един звезден сблъсък за десерт, подгряван от други, които далеч не предизвикват такъв интерес.

На 23 декември в Рияд ще има поне пет срещи една след друга, в която има изключително популярно име (в повечето мачове и по две), на някои от най-силните актуални боксьори на планетата.