Антъни Джошуа изненада света на бокса с изказване, което не кореспондира с наложения негов имидж на дипломатичен и интелигентен спортист. В интервю за американска медия, разпространено от YouTube, британският боксьор каза:

"Мачът с Руис беше един голям малшанс. Той ме свали в нокдаун с един късметлийски удар. Този удар в третия рунд промени боя."

Изказването е доста странно, защото срещата бе доминирана от мексиканеца Руис, който на 1 юни отне поясите на шампион от Джошуа, а между тях предстои реванш на 7 декември в Саудитска Арабия.

Вероятно думите на Ей Джей са просто поредна атака в словесната война на психология преди сблъсъка.

"Всъщност, той имаше късмет - отвърна Руис на изказването, като бе интервюиран от Sky Sports. - Когато той ме прати в нокдаун в началото, аз просто бях се отпуснал и не внимавах. Това бе един късметлийски удар. А не този, с който аз го свалих. Всъщност, да си призная, той изобщо не успя да ме нарани или разклати в този мач. Беше сравнително лесно."

Взаимните стрели между двамата явно няма да спрат в следващите две седмици, преди на ринга отново да се реши кой ще е шампион в тежката категория на бокса.