Антъни Джошуа не мисли в момента за бокс, нито за мача си с Кубрат Пулев, който продължава официално да е насрочен за 20 юни.

Водят се преговори боят за световната титла в тежката категория да бъде отложен за 25 юли, но към момента потвърждение за това няма.

Журналистът от Sky Sports Адам Смит, който следи събитията в бокса и е близък с шампиона Джошуа, разкри, че общото мнение е в посока отлагане на мача. Но Антъни в момента е "на друга вълна".

"Разменихме съобщения - разказа в предаването за бокс на канала Смит. - Той мисли само за семейството си, за тяхната сигурност и здраве. Не стана дума изобщо за спорт, бокс или мач с Пулев.

От това, което знам край щаба на Еди Хърн, техният план бе още тази година да има мач с Тайсън Фюри. И той остава такъв, но това може да значи бой с Пулев изобщо да бъде зачеркнат, ако не остане време да бъдат вместени и двата."

Според Смит, мач без публика е възможен, но няма да е приятен за никого.

"Да направиш боксов спектакъл на 80-хиляден стадион, а той да е напълно празен, е безумие - твърди журналистът. - Чух идеите, които имат в UFC, сблъсъците да са в нещо като консервирани салони, без публика и без трибуни около ринга. Но така се губи ефектът, този спорт е за феновете, за глобалната аудитория."

Във Великобритания вече има мнения, че спортният живот може да се върне в пълния си вид, с публика на мачовете, не по-рано от септември-октомври.

Но през юни се планира завръщане на Висшата лига във футбола, като двубоите ще са без фенове и на няколко обезопасени, стерилизирани и изолирани стадиони в страната.