Антъни Джошуа говори за предстоящия мач, в който ще защитава световните си титли в тежката категория на бокса срещу Кубрат Пулев.

На 12 декември в "Уембли Арена" ще има и публика - 1000 щастливи фенове, които от утре ще се борят за ограничения брой билети. Боят в Лондон вече е съвсем близо, а Ей Джей сподели мнението си пред подкаста boxingscene.

"Ще бъде интимно и приятно изживяване - каза британецът за малкия брой фенове. - Нещо като отбрана, елитна аудитория. Радвам се, че изобщо ще има публика. Освен това няма защо да се притеснявам, че жена ми ще я залеят с бира и ще се бута с 15 човека на първите редове.

Не е никак лошо, хиляда зрители - хиляда зрители. С оглед на цялата година, направо е постижение, че изобщо ще има хора в залата."

Джошуа говори и за своята подготовка, а и за това как странно отсъствието на тълпи от хиляди фенове го е разтоварило от напрежението преди сблъсъка с Пулев.

"В цялата ми кариера е едно и също - казва Антъни. - Обявяваме мача и залата или стадионът са разпродадени за часове. Десетки хиляди... А с това идва голяма отговорност, голямо напрежение. Сега няма такова, чувствам се някак спокоен.

Подготвен съм отлично и усещам мощ, сила в себе си. Гледах отблизо как се биха Усик и Чисора, гледах като фен в залата Уайт срещу Поветкин. Мога да видя кой в каква форма е, а и се насладих като зрител. Изобщо - последните месеци не бяха лоши за мен, забавих малко темпото, обърнах внимание и на други неща.

За тези 9 месеца много неща се промениха за мен и то - в положителна посока.

Успях да потренирам сериозно и без голям стрес, да разгърна и други начинания. Едновременно с това спестих много време от пътувания и участия в странични дейности, концентрирах се само върху най-важните неща.

Всички заедно сме в тази ситуация. И аз бях затворен у дома, както повечето хора в нашата страна. Сега се радвам, че една мъничка част от тях ще дойдат в залата да ни гледат с Пулев, а и милиони вероятно ще го направят пред телевизорите."