Докато всички в България очакват голямата новина за мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, световният шампион отново заговори за мечтан мач срещу Дионтей Уайлдър.

Не е тайна, че подобен супер двубой е мечта на почти всеки боксов фен. Джошуа обаче ще трябва да се съобрази с някои правила, които го задължават да защитава титлите си срещу задължителните претенденти на съответните версии.

Именно такъв е Кубрат Пулев за пояса му в IBF, докато украинецът Олександър Усик е претендент за пояса в WBO.

За Джошуа обаче сякаш такива мачове не са на дневен ред, защото в интервю пред "Sky Sports" той коментира основно темата с мач срещу Уайлдър.

"Искам да изляза срещу него на ринга, за да го нокаутирам. Това ще е истински бой между шампиони. Няма да му позволя да се чувства комфортно на ринга. Той е много опасен, но мен не ме е страх.

Знам, че той има специален удар с невероятна сила. Изолираш ли този удар обаче, Уайлдър не е сред най-трудните противници.

Ще гледам мача между Уайлдър и Фюри на 22 февруари. Ще съм там и ще предизвикам победителя. Тежката категория трябва да има само един шампион, само едно име над всичи останали".

Реваншът Уайлдър - Фюри се очаква с огромен интерес на 22 февруари, но агентът на Джошуа - Еди Хърн, не е толкова голям оптимист, че бой между неговия клиент и победителя в сблъсъка в Ню Йорк, ще има скоро.

Според импресариото, ще е почти невъзможно мач Джошуа - Фюри или Джошуа - Уайлдър да се организира в рамките на 2020 г.