Антъни Джошуа коментира вече официалния си мач срещу Кубрат Пулев, като отново заяви, че няма съмнение в победата.

Той и Кобрата ще се изправят един срещу друг на 20 юни в Лондон, а арена на сблъсъка ще бъде новият модерен стадион на футболния Тотнъм.

Говорейки за мача, Джошуа определи Кубрат за умен и опитен боксьор, но също така предвиди изход в своя полза с нокаут в 11-ия рунд.

"Той е в играта от доста време. Вече веднъж достигна върха, където бе победен от Кличко. Знае какво е да играеш подобен мач.

Имал е своя шанс, сега отново е тук. Убеден съм, че този път ще се опита да го направи по правилния начин.

Очаквам по-прецизен и по-умен Пулев. Да не забравяме, че той също така може и да удря. Имал е няколко нокаута в кариерата си, удря силно и се боксира добре.

Неговият стил напомня моя, това гарантира интересен мач със сигурност. Ще има бокс, хората ще видят сериозни умения и от двете страни. Предполагам, че ще видят и нокаут".

Запитан за своята прогноза, Джошуа без особено да се замисля отговори, че ще нокаутира българина в 11-ия рунд.

Той дори си направи игра на думи с името на Пулев и числото 11, съчетавайки ги в "Puleven".

В интервюто си Джошуа намекна, че българинът не е бил основното желание на него и екипа му, което едва ли е тайна за някого.

"Няма значение какви въртележки е имало и какво сме искали да направим. Той е задължителен претендент, а аз като шампион трябва да изпълнявам ангажиментите си. Доста усилия хвърлих, за да спечеля поясите, няма да захвърля единия от тях без бой".

Пулев е задължителен претендент на IBF, но мачът на 20 юни ще е и за четирите пояса на британеца.

Снимка: Facebook Anthony Joshua