Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се готви сериозно за предстоящия сблъсък срещу Тайсън Фюри, който бива чакан нетърпеливо от боксовите фенове.

Мачът още не е потвърден официално, но двата щаба уверяват, че това ще се случи скоро и всички различния между страните ще бъдат изгладени.

Това обещава да е един от най-големите мачове в тежка категория, като феновете ще получат това, за което призовават вече няколко години.

Почти сигурно е, че първият мач между Фюри и Джошуа ще е извън Великобритания заради противоепидемичните мерки. Ако има евентуален реванш, той може да бъде приет от "Уембли" в Лондон.

На теория Джошуа е в по-добра форма, тъй като се би по-скоро. Успя да преодолее претендента Кубрат Пулев, като го нокаутира в Лондон през миналата година.

Ей Джей разказа за сблъсъка си с българина и описа репликите, които те си размениха преди, по време и след мача. Искри постоянно прехвърчаха, като и двамата не отстъпва в словесните атаки.

По време на интервю за JD SPorts, Джошуа гледа отново на видео мача си с Пулев и си припомни случка от осмия рунд, в която българинът го удари по време на клинч.

"Виждаш ли какво му казах тук? Върни! Казах му "не прави това с мен, страхливец (pu*sy от англ. език)".

Тази реплика от англичанина остана незабелязана тогава, но той искаше да я припомни, защото му е помогнала да преодолее съперника. Заяви, че е бил готов за психологическите атаки на българина.

"Не знаех много за Пулев, затова гледах мача му с Владимир Кличко. Опитваше същата тактика, както на кантара, така и в мача. Опитваше се да доминира и на ринга. Има такъв елемент в него.

Не се знае много за него, тъй като не дава много интервюта и говори различен език в различна държава. Трябва да си направиш проучване. Беше хубаво и се получи добър бой", заяви англичанинът.

В същото предаване Джошуа разкри, че е получил инструкции и от Флойд Мейуедър по време на мача. Най-богатият спортист беше около ринга и на няколко пъти подвикваше на световния шампион.

"Когато се биех, можех да чуя Мейуедър. Викаше ми "удряй, удряй, шампионе". За мен е чест той да е сред моя отбор и го уважавам заради всичко, което е постигнал", добави Ей Джей.