Мачът за световната титла в бокса между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да бъде изместен за декември в Лондон, намекна Еди Хърн. Промоутърът, който е основна движеща сила около шампиона Джошуа, призна - никой не иска шоуто да е пред празни трибуни.

Очаква се във Великобритания спортните събития да могат да се провеждат след юни, но в пълна изолация. Футболните мачове ще започнат в средата на следващия месец без зрители.

Двубоят Джошуа - Пулев за момента е насрочен за 25 юли, след като първоначалната дата 20 юни се оказа невъзможна. В края на юли мач също няма да има, това вече е сигурно.

"Среща от такъв калибър няма да е без зрители - категоричен е Хърн. - Имаме още време, преди да определим окончателната дата.

Аз виждам отлагане във времето, а и вече решихме с Ей Джей, че той ще има само един мач за тази година. Това означава, че спокойно можем да чакаме разрешение за бой с публика, което вероятно няма да е преди ноември или, по-реалистично - декември.

Имам информация, че през август ще се вземе решение за завръщане на публиките в британските спортни зали и стадиони. Ако то е положително - декември изглежда добър вариант."

В същото време Ивайло Гоцев, импресариото в щаба на Пулев, призна за търсене и на алтернативни варианти на по-ранен мач.

Но те са свързани с локации извън Англия. А Джошуа и Хърн са категорични, че следващата битка на Антъни ще е в Лондон.