Световният шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа отправи видеопослание чрез своя канал в YouTube.

Разбира се, темата бе пандемията с коронавирус, която е на път да отмени планирания за 20 юни мач с Кубрат Пулев в Лондон, на който Ей Джей трябва да защитава титлите си.

Но двубоят, както призна наскоро и Кобрата, за момента не е приоритет и за двамата боксьори.

"Където и да сте по света в момента, просто искам да ви кажа да се пазите и да бъдете здрави! - започва обръщението си Джошуа. - За всички, които са заразени - желая ви бързо възстановяване, всички се надяваме скоро да има някаква ваксина срещу този вирус.

Към медицинските служители - ние ви приемаме за даденост обикновено и не се замисляме за вашата работа и нейната значимост. Бог да ви благослови!

Пазете се и спазвайте мерките!

Не съм загубил никой от дома ми, от семейството в тази пандемия. Но вече загубих близки хора от залата, в която тренирам, от бокса... Загубих приятели и изказвам съболезнования на семействата им. Колкото по-близо до дома се появява това нещо, толкова по-сериозно започваш да гледаш на него...

Аз също опитвам да спазвам максимално ограничителните мерки, въпреки че не е лесно при моя тренировъчен режим. Засега основно наблягам на колелото, но нямам търпение да се върна в залата със спарингите и истинските тренировки."