Условията за мач в тежка категория между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър са договорени. Това съобщи промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн, но същевременно добави, че въпреки това нищо не е сигурно и ако скоро не бъде подписан договор, битката може да пропадне, въпреки първоначалното съгласие между двете страни.

Ако това се случи, Джошуа ще се насочи към боеве срещу Тайсън Фюри или Анди Руис.

По всяка вероятност следващата битка на Джошуа, без значение от конкретния съперник, ще се проведе през месец декември, но към момента е малко вероятно това да се случи в Саудитска Арабия. За последно Джошуа се би там през август миналата година, когато за втори път загуби от Олександър Усик.

"Разбрали сме се за парите и за всичко останало. Сега очакваме единствено официалния договор, но в крайна сметка не можем да чакам вечено", заяви Хърн в интервю за ВВС.

33-годишният Джошуа вече спечели два мача тази година - съответно срещу Джърмейн Франклин и Робърт Хелениус и така повъзстанови самочувствието и след двете последователни загуби от украинеца Усик.

"Антъни тренира, като приоритет за него е Уайлдър. Ако тази битка не се случи, той иска да продълиж да бъде активен. Ако се бие през декември, това ще бъде трети мач за него в рамките на осем месеца, което е невероятно", добави още Хърн и подчерта, че ако действително има мач в последния месец от тази година - той ще бъде срещу Дионтей.

Варианти за домакини на британско-американската битка са "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, както "няколко местоположения в Близкия Изток", сподели още промоутърът.

Ей Джей има 26 победи на професионалния ринг, както и три загуби, като пораженията му бяха в рамките на три години - между юни 2019-а и август 2022-а.