Антъни Джошуа разкри, че легендарният украинец Владимир Кличко му е давал съвети как да победи в събота Кубрат Пулев.

Мачът за световната титла в бокса е в Лондон, а Ей Джей е сочен за фаворит на букмейкърите да защити поясите си.

"Преди няколко седмици говорих с Владимир за Пулев - призна пред Sky Sports Джошуа. - Ние с него обсъждаме често неща по телефона, вероятно ще се чуем пак преди събота. Не съм сигурен обаче дали да приема напълно съветите - този Пулев, с който аз ще се бия не е същият, с когото се би Кличко. В бокса мачовете са напълно различни, няма два идентични. Особено с такава дистанция във времето."

Кубрат бе победен от украинеца през 2014-а, а три години по-късно кариерата му приключи, когато Джошуа го победи на "Уембли".

Британецът разкри, че работи с четирима спаринг партньори по време на лагера си в подготовката за боя в събота.

Двама от тях са млади и обещаващи боксьори, които още са непобедени - Фабио Уордли и Питър Кадиру, докато другите са опитни и бивши претенденти за пояси в тежката категория - Брайънт Дгенингс и Джералд Уошингтън.

Същевременно промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, отново се закани Пулев да бъде нокаутиран и разбит на ринга.

Определено агентът говори много повече и по-нахално от клиента си, докато Ей Джей опитва да пази джентълменски тон.

"Антъни може да нарани Пулев във всеки един момент, толкова мощ има - каза Хърн. - А след като го направи, ще го смачка. Той ще накъса Кубрат на парчета, ще му направи дисекция. Пулев обича да диктува темпото, първите рундове ще са на изчакване и надиграване. Но така бе и в мача на Джошуа с Кличко.

Ей Джей трябва да е безпощаден и да нанесе удари на съперника, да го нокаутира брутално. Няма да има план като срещу Руиз (в реванша) - да се надиграва, да се движи много и да изтощи противника. Тук ще има агресия и директен бой, ще го разкъса."