Мачът между Антъни Джошуа и Джарел Милър на 1 юни в Ню Йорк официално пропадна.

Лицензът на Милър бе отнет заради употреба на допинг. Непобеденият до този момент американец ще обжалва, но шансовете Американската антидопингова агенция да уважи молбата му са малки.

Мотивите на Милър са, че позитивният допинг тест е направен в несъстезателен период, а той не е бил наясно, че приема забранено вещество, което помага за по-бързото топене на мазнините.

Световните медии веднага започнаха да обсъждат кой боксьор ще замести Милър и там естествено бе името и на Кубрат Пулев, който е основен претендент за титлата на Джошуа в IBF.

Разбира се, проблемите с временно спрения му лиценз в САЩ на този етап пречат, а по темата говори агентът му Боб Аръм.

Идеята на промоутърската компания "Топ Ранк" е да запази Пулев за мач срещу Тайсън Фюри през есента, който също е клиент на Боб Аръм и организирането на подобен мач не би било проблем.

Естествено, Аръм не иска да се ангажира с мач Пулев - Джошуа на този етап, защото няма представа как ще премина изслушването за лиценза на българина на 14 май, две седмици преди евентуалния мач в Ню Йорк.

Той все пак спомена, че ако мач срещу Джошуа е възможен и няма пречки, той няма как да спре Пулев от тази възможност и от 10-те милиона долара, които ще получи.