Антъни Джошуа започва най-после подготвителен лагер за боя с Кубрат Пулев, съобщи щабът на боксовия шампион пред boxingnews24.

Това ще стане от 1 август, като вече се търсят поне двама спаринг партньори за втората седмица от лагера. Първата ще мине изцяло в кондиционни тренировки.

Ще има и изследвания след нея, за да се установи състоянието на коляното на Ей Джей, което продължава да му създава проблеми. Оказа се, че травмата е още от 7 декември, когато британецът си върна титлите с победа над Анди Руис в Саудитска Арабия. Заради нея боксьорът се появи с предпазна лонгета на крака няколко пъти в последните седмици.

Според специализирания сайт, хората от екипа на Джошуа изобщо не са уверени, че коляното е здраво. Самият шампион отхвърля такива съмнения и иска да тренира, след като бе във ваканция в последните близо 3 месеца. Но Еди Хърн, агент и промоутър на звездата, обяви: "Ако има дори най-малко притеснение и болка след първата седмица на натоварвания, ще идем към план В".

Мениджърът не уточнява какъв е той, но според boxingnews24 става дума за хирургическа интервенция. Няколко издания на Острова твърдят, че коляното не е просто "наранено", а Джошуа има проблем с каквото и да е по-сериозно натоварване върху него - клякане с тежести или усилена тренировка за крака.

Според тези публикации става дума за частично разкъсване на връзки, което няма да заздравее с времето, ако не бъде оперирано. Това не е потвърдено официално от никого в щаба на шампиона, а и самият факт, че се търсят боксьори за спаринг, говори за сравнително спокойствие по темата със здравето на Антъни.

Ако се наложи такава интервенция, бой Джошуа - Пулев няма как да има до края на 2020 г. Засега обаче това са само слухове и се очаква през ноември мач да има.

Той би трябвало да е в Лондон, като Хърн се надява на поне 2-3 хиляди отбрани зрители, при спазване на мерките в епидемичната обстановка. Ако това е сценарият, билетите вероятно ще са много скъпи и за отбрана аудитория.

Засега това също е в сферата на вероятностите, след като никой не може да се нагърби с толкова дългосрочна прогноза каква ще е ситуацията във Великобритания с вируса след 4 месеца.