Антъни Джошуа намекна, че е направил точен план за това колко още ще е в професионалния спорт. Боксовият световен шампион в тежка категория е на 31 години, като от 7 е професионалист. През 2012-а той спечели титлата в олимпийския турнир в Лондон при аматьорите.

Джошуа държи титлите във версиите WBO, WBA, IBF и IBO, като му липсва само поясът от WBC, който е в Тайсън Фюри. Двамата ще се бият още тази година. Последната победа на Ей Джей, както добре знаем, бе срещу българския претендент Кубрат Пулев.

След нея активът му е вече от 24 успеха и една загуба.

"Не съм в стартовата точка от кариерата си, вече съм някъде след средата - каза Джошуа в интервю за "Скай спортс". - По-скоро вървя към края, макар още да не съм изправен съвсем пред него. Аз не живея само в настоящето, въпреки че оценявам всичко, което ми се случва сега. Но гледам и напред, направил съм своите планове.

Ако кажем, че ми остават пет години, това са си реално три олимпийски цикъла. Всеки спортист би желал да стигне три олимпиади, това е реалистична и оптимистична цел.

При нас е по-различно, но това е рамката, която съм поставил. Виждам се на ринга горе-долу за този период. След това идва следващата генерация."

Същевременно последните новини около очаквания с огромен интерес супер мач Джошуа - Фюри са, че Сингапур е предложил огромна сума на двата щаба, за да е домакин. Говори се за арена на открито, която да побере и голяма публика.

Алтернатива е Саудитска Арабия, както и Катар, където може да се използва стадион от футуристичните арени, построени за Мондиал 2022 във футбола.

Джошуа отново потвърди в интервюто си - чака два мача с Фюри в рамките на следващите 12-14 месеца, които да определят абсолютния световен шампион и да обединят всички пояси.