Бившият шампион на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO) Антъни Джошуа заяви, че поражението от украинеца Олександър Усик го е сринало психически, защото е бил 100 процента готов, но смята да се реабилитира.

32-годишният Джошуа записа две победи и две загуби в последните си четири мача, като загуби световните си титли в двубоя с Усик през септември миналата година.

"Имам високи очаквания за себе си. Когато загубих от Анди Руис, не търсих оправдания, но имах причина. Приех загубата и знаех, че мога да се реванширам. Но този път болеше много, защото бях готов на 100 процента", коментира британският професионален боксьор в интервю за Sky Sports.

"Не съм имал проблеми преди това. Всичко беше ОК. Загубих, защото той беше по-добрият в мача, а това боли. Но ми даде мотивация да се измъкна от тази позиция. Психически ме срина, но се преборих да се завърна", каза още Антъни Джошуа.

Той очаква реванша Олександър Усик през април във Великобритания, според агента му от компанията Matchroom Boxing Еди Хърн.

Джошуа все още не е обявил дали ще продължи да работи с дългогодишния си треньор Роб Макракън.

"Да се концентрираме върху тренировките и това, което е необходимо. Това е най-високата сцена за моята кариера - да се бия за световната титла. Аз принадлежа на голямата сцена, сред големите имена на настоящото поколение. Ако не се бях изправял срещу най-добрите, може би нямаше да имам загуба в кариерата си. Знам, че хората също имат големи очаквания към мен и затова също бяха шокирани, когато губя", заяви боксьорът.