Един от любимците на британските боксови фенове Джо Джойс просна няколко пъти бившия европейски шампион Кристиан Хамер (Германия) и го победи със съдийска намеса и спиране на боя в четвъртия рунд.

Мачът от тежка категория на "Уембли Арина" даде необходимото зрелище на публиката, а за Джойс победата отваря шанс да се прицели в мач за световната титла.

Той е вече претендент №1 на версията WBO и иска или битка с победителя в реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа (20 август в Саудитска Арабия).

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ БОЯ, КАКТО И ДВА ЗРЕЛИЩНИ НОКАУТА ОТ ГАЛАВЕЧЕРТА>>>

Джо е олимпийски вицешампион от Рио 2016, когато при доста спорни обстоятелства загуби финала на игрите при най-тежките от французина Томи Йока.

На професионалния ринг е 14-0, а това, което го отличава, са невероятните за ръста (198 см) и килограмите му (119 кг) атлетичност и подвижност. Неслучайно една от запазените марки в шоуто му е салтото, което прави след победите. Такова взриви и "Уембли Арина" (основната снимка) след успеха над германеца.

Джойс чака мача Усик - Джошуа, но след победата в събота, импресариото Франк Уорън призна и за вариант да се изправи срещу Тайсън Фюри, който пък е безспорен шампион в WBC.

Проблемът е, че никой не знае какво точно ще прави Циганския крал, който ту обявява оттегляне, ту намеква, че пак ще боксира.