Агентът Еди Хърн "хвърли кърпата" в опитите си да заобиколи мач на Антъни Джошуа с Кубрат Пулев, за да отвори вратите за суперсблъсъка, жадуван от британците.

Засега мач Ей Джей - Тайсън Фюри явно няма как да има, а рано тази сутрин журналистът от уважавания сайт The Athletic Майк Копингер написа, че Хърн е признал пред него:

Договорката за мача Джошуа - Пулев вече е факт, просто остава да се подпише контракт. Защитата на титлата от британския шампион ще е на 20 юни в Лондон, на стадиона на Тотнъм. Нещата са изцяло финализирани с Боб Аръм, импресариото от агенция Top Rank, която движи делата на българина.

Според други медии на Острова, мениджърът на Джошуа продължава да има надежда, че Дионте Уайлдър може да се откаже от трети мач с Фюри и това да отвори вратите за бой на Тайсън с Антъни.

Но точно Копингер е единственият репортер, успял да говори с Бронзовия бомбардировач часове след поражението му в събота от Фюри. И пред него американецът заяви, че няма никакво намерение да се отказва и ще активира клаузата за реванша.

Това означава, че най-късно през август Фюри и Уайлдър пак ще излязат на ринга. А Джошуа през това време ще трябва да защити титлата си срещу Пулев в IBF.

А после - ако победи българина, и срещу Олександър Усик, който пък е претендент на версията WBO.

И Британската битка Фюри - Джошуа едва ли има как да се случи преди пролетта на 2021 г., и то, ако двамата спечелят боевете си преди това.

Разбира се, в наши дни в тежката категория на професионалния бокс на това ниво новините често са "предпоследни". Нищо чудно само след часове да има ново и ново развитие, нови и нови интервюта на някой от героите в тази игра, която сякаш стана безкрайна. 

Но към момента, след изказването на Хърн от сутринта, изглежда вече гледаме към мача за световната титла на Пулев в Лондон срещу Джошуа на 20 юни.