Промоутърът Еди Хърн заяви, че очаква на Тайсън Фюри да му бъде наредено от WBC да защитава своята световна титла срещу Дилиън Уайт.

Циганския крал запази поясите си в страхотен мач с Дионтей Уайлдър по-рано през този месец и веднага започнаха информациите за следващия му съперник.

Другият голям мач за месеца - загубата на Антъни Джошуа от Александър Усик, отново събуди спекулациите за евентуален сблъсък, който да определи абсолютен световен шампион.

Това обаче няма да се случи, тъй като Джошуа активира клаузата за реванш.

Хърн смята, че Фюри ще трябва да защитава титлата си срещу Уайт, въпреки че наскоро последният се отказа от мача си с шведа Ото Валин заради контузия в рамото.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"ДИлиън Уайт тренира от края на април. Беше на лагер в Португалия и похарчи много пари там, включително и за пет спаринг партньора.

Преди четири седмици получи новината от WBC, че е основен претендент на Тайсън Фюри. Уайт ми каза, че няма да стои цяла година без мач преди сблъсъка с Фюри. Продължихме с лагера и след това се появи контузията в рамото. Магнитният резонанс показа, че не може да се бие. Не се нуждае от операция, но му трябват четири или пет седмици за възстановяване.

Очаквам мачът с Фюри за титлата на WBC да бъде обявен в следващите три седмици. Не мисля, че той ще се случи преди февруари, така че контузията не е проблем", заяви Хърн.