Най-гледаните сблъсъци в света на бокса обикновено намират място в дестинации като Лондон, Ню Йорк или Лас Вегас.

Притиснат от световната пандемия и мерките на всяко едно правителство, промоутърът Еди Хърн обаче реши да спасява спорта по доста нестандартен начин. Той ще организира мачове в задния си двор през юли и август, като очаква събитията да предизвикат огромен интерес откъм гледания в интернет.

В момента Хърн е зает и с преговори за нова дата за мача между клиента си Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, но за негово съжаление няма да може да ги гледа в двора си. Боксовите федерации си имат своите изисквания, когато става въпрос за мач за титла, а и разбира се, двамата да се бият в двора му никога не е било в плановете на Хърн.

Една от водещите причини за тази идея е спасяването на по-скромните клиенти на агенцията му "Matchroom", които за разлика от Антъни Джошуа не могат да си позволят година далеч от ринга.

Еди Хърн възнамерява да организира галавечери в четири поредни уикенда, като всяка една от тях ще включва по пет мача. Повечето от тях ще са между скромни боксьори, но при липсата на друг бокс по света, промоутърът се надява на огромен успех.

Той се е погрижил за всичко, като боксьорите ще бъдат тествани и изолирани в специално отреден хотел, а в дома си ще приспособи фитнес и тренировъчна зала с всичко необходимо. Освен това, в доста впечатляващия му двор, ще бъде разположен играден специелен ринг за мача с всичко необходимо. Мястото му ще е върху площадката за кацане на хеликоптери.

Общо в организацията на петте събития ще участват около 100 души, а Хърн ще тества всичките, като за целта е заделил 30 000 паунда.

"Цялата инвестиция ще си заслужава. 10 години градим компанията си, а сега ще върнем бокса с гръм и трясък.

Планирали сме всичко с ясната мисъл за безопасността на боксьорите и всички останали, които ще вземат участие в организацията. Нямаме право на грешки.

Правил съм мачове на "Уембли", в "Медисън Скуер Гардън" и в Саудитска Арабия, но никога не съм бил толкова развълнуван, колкото сега", сподели Хърн.

Освен излъчването в интернет, Хърн смята да проведе правата на "SkySports", подготвя и голяма изненада.

В идеалния му план последният мач от последната гала трябва да е между Дилиън Уайт и Александър Поветкин, което си е двубой между две от топ имената в тежката категория. Този сблъсък обаче все още не е договорен, но преговорите са в напреднала фаза.

Снимка: Twitter