Три мнения на експерти в бокса за наближаващата 2020 г. дадоха интересна картина на това, което предстои в тежката категория. В нея очакваме и мач за световната титла с участието на Кубрат Пулев, вероятно още в първата половина на годината.

Според британските журналисти, следящи конкретно този спорт, заплахата за поясите на Антъни Джошуа обаче не идва от Пулев. Тя носи украинско име - Олександър Усик. Този претендент също чака бой за титлата през 2020-а, с победителя от Пулев и Джошуа. Ето как изглеждат техните мнения за това къде ще са поясите на четирите версии в тежката категория в края на годината.

Дейвид Андерсън предвижда развитие на битките през предстоящите 12 месеца така:

"Джошуа ще запази трите си пояса в края на годината. Той ще отхвърли и двете атаки на претендентите - Пулев и Усик, за да остане шампион във версиите WBA, WBO и IBF. Също така виждам победа на Тайсън Фюри срещу Деонте Уайлдър в техния реванш през февруари и титла за него в WBC.

Колегата му Мартин Домин обаче е на коренно различно мнение:

"Джошуа ще намери начин да запази титлите си срещу Пулев през пролетта. Но Усик ще е различен съперник, много по-опасен. Той ще детронира Ей Джей в края на 2020 г. Украинецът ще завърши годината с трите пояса, докато Уайлдър този път няма да пропусне да бие Фюри и ще запази титлата си в WBC."

Третото мнение е на Рич Джоунс, боксовият експерт на в. "Дейли Мирър":

"Джошуа ще се бие с Пулев и ще оваканти титлата в WBO, която отива в Усик. През това време Уайлдър ще победи Фюри в реванша и ще завърши годината с пояса в WBC. Не очаквам Ей Джей да има проблем с Пулев, така че той ще запази своите титли в WBA и IBF. В края на годината мисля, че Джошуа ще потърси друг противник, но не Усик - вероятно някой като Дилиън Уайт. И ще го победи, за да трупа защити във визитката си."

Очевидно никой от специалистите няма съмнение, че боят Джошуа - Пулев вече е подпечатан и ще се състои. Но и нито един от тримата не вярва, че българинът може да направи изненада в него.