Тайсън Фюри ще брани титлата си в тежката категория на бокса срещу Дионте Уайлдър на 19 декември в Лас Вегас, съобщи официално Боб Аръм, който движи делата на Циганския крал.

Това ще е третият мач от епичния сблъсък на британеца и американеца, след като първият завърши с реми, а вторият - с нокаут, в който Фюри прати Уайлдър в седмия рунд.

"Това е, договорихме всичко и чакаме с нетърпение декември - каза Аръм. - Мястото направо ще остави феновете без дъх. Това е новият стадион "Аледжиънт" във Вегас, където от този сезон се появява отборът по американски футбол Лас Вегас Райдърс. Ще бъде изумителен мач!"

Арената е на новопренесения в Невада тим, който досега носеше името Оуклънд Райдърс. Стадионът е свръхмодерен и построяването му глътна около 2 милиарда долара.

Капацитетът е 65 хиляди, но при оставане на мерките срещу пандемията до декември, вероятно няма да има разрешение за повече от 20 хиляди зрители на боксовия мач.

Преди дни ESPN разкри, че са разглеждани още две опции. В случай, че Лас Вегас не получи разрешение за събитието с публика, дори ограничена като бройка, промоутърите са готови с варианти в Макао и Китай. Но пътуването дотам на боксьорите и немалките им щабове би било проблем.

Датата изглежда вече окончателно "закована" - шест дни преди Коледа.