Притеснително, поредната от водопада новини около контракта за мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, е... че може да няма новина. ESPN огласи днес, че е вероятно месец януари да изтече без да има договорка и конкретика по темата.

А крайният срок такъв бой за световната титла в тежката категория на бокса да бъде официализиран, е 31 януари.

Според медийния гигант зад Океана, двата щаба са поискали още една отсрочка и повече време. Срокът вече бе удължен до края на месеца, но сега искането е за още две седмици - до 14 февруари. Засега отговор няма и не е изключено да се стигне до вариант мачът да иде "на търг".

Там изобщо не е сигурно, че Пулев ще бъде съперник на шампиона Джошуа.

Световният боксов съвет нареди Ей Джей да защитава титлата си преди 31 май 2020 г., а хронологично първи в списъка с претенденти е този на версията IBF (Световна боксова федерация). Това е Пулев.

Но от щаба на Джошуа "тупкат топката", правят PR ходове, като често в техните изявления по темата с предстоящия мач, името на българина изобщо не се споменава конкретно. Говори се за оферти от далечни места да приемат мача, за разговори с другия потенциален претендент - Олександър Усик, за хипотези с обединителен мач срещу победителя от реванша Уайлдър - Фюри...

За какво ли не, само не конкретика - "ще се боксират Джошуа и Пулев, тогава и тогава, на това и това място." Очевидно ситуацията не е проста, но пък изглежда не допринася за бързото разрешаване и поведението на британския щаб.

Ако е вярно, че сега е поискана нова отсрочка, не е невероятно да се помисли, че хората около британеца играят игри с мача.

Ако не се получи одобрение за новия срок, в петък трябва да има официално потвърждение на мача - с дата, място и пълните подробности.

При положение, че това не се случи, влизаме в спиралата на предположенията и несигурност дали изобщо идва ред на Кобрата да се опита отново да стигне до световната титла срещу шампиона.